Sunday, August 29, 2010

Perlis VS Kedah , Malaysia VS Thailand

Ehem........ehemmmm...............
Ari ni aku dan kawan-kawan serumahku berjaya menjalajahi DUA NEGERI dan........................
Satu lagi negara yang bergelar jiran Malaysia..
haHa!!
..baru sampai sempadan pon dah berbangga tahap cipan, malu kalau cipan dengar..
Cerita ini bermula kerana JAJA yang disuruh oleh bapanya membeli 'something' dari Negeri Utara ni...
Almaklom la..kami kan rajin berjalan-jalan dan bersiar-siar[tanda usaha kami mencari barang tersebut]..
So, ambik la keputusan untuk ke Bukit Kayu Hitam,Kedah.
sampai je kat sana, n....tut...tuttt..panjang sangat kalau nak cerita semuanya...
[dipendekkan]
Diteruskan perjalanan sehingga sampai ke Sempadan THAILAND dengan MALAYSIA...tapi x sempat sampai ke negara tersebut kerana kami tidak memiliki PASTPORT YANG SAH!haHa!! 

 NAAAAAA....Tu diaaaaa.....
[ni saja yang sempat di amek oleh JAJA]

lagi2...cerita sal len plak sepanjang trip ari ni...sungguh x berapa dahsat pon.... 

Selepas apa yang dicari kat Bukit Kayu Hitam tu x dijumpai oleh kami-kami.. dan ikut
plan seterusya, kami bergerak menuju ke Kangar,Perlis..
Tujuannya:nak tukar tiket nak balik raya lebih awal. 
selesai semua,...
menuju ke destinasi yang kedua terakhir:
JITRA.
Dalam perjalan tersebut, Motor yang cikDoraz naik dan ditunggang oleh YANA ni  mengalami maslah seperti di dalam pic dibawah ini:-
rantai motor x mau duk di tempat asalnya...........

 Formen:YANA.

Yana sedang menunjukkan bakat yang akhirnya terserlah....
rantai tersebut berjaya di satukan kembali pada tempatnya..
Alhamdulillah....

ni motorsikalnya...AQMA yang punya..
nak wat muka sedih, tapi x berapa nak jadi......asal nk sedih?
sal rantai motor itulahhh..

................................
OKEYY....
dah sampai Jitra lam pukul 6.40Ptg..
g Jitra Mall, nek tingkat 2, carik surau...
tak perlu bebel satu-satu..penat!!
okeyy2....ni part yang bezz....
dah tiba masanya untuk berbuka puasa pada 20 Ramadhan..
Alhamdullillahh....
 Juadah berbuka...empat orang amek Set yang sama..
sedap dan mengenyangkan...
lazat!! 

lepas2 pusing-pusing satu Mall tu...kitorang trus pulang..
menuju ke Destinasi yang terakhir..
PULANG KE RUMAH..
okey..
penat!!
jumpa lagi..
 

2 comments:

paw/paw said...

hahaha
no flat "JHT"
johor mari la

chubb90 said...

@paw/paw
aqma punya motor la yang..hhuhuhu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...